Alla vill vi väl veta att vi mår bra? Men för att säkerställa att vi faktiskt mår bra så kan det vara dags med några analyser. För även om vi känner oss ok så kan insidan av kroppen vittna om något annat.

Det finns många sätt du kan kolla upp din hälsa på. Kanske genom att gå till läkaren på en vårdcentral och ta prover, eller genom att göra en håranalys. En håranalys ger dig ett hum om hur det står till med vitaminer och mineraler i din kropp genom att analysera en bit av håret. Du kan i Sverige beställa en håranalys hos https://www.naringskallan.se/ som sedan kan bestämma exakt vilka kosttillskott du ska äta.

Mixa inte på egen hand med kosttillskott

Eftersom kosttillskott är så lättillgängliga och många menar att vi borde ta dem, så är det lätt hänt att man köper på sig alltför många olika tillskott och får en obalans i kroppen. Efter en håranalys kommer din behandlare säga åt dig vilka brister du har i kroppen och välja ut kosttillskott med det i åtanke. Då du har vänt dig till en behandlare som utför håranalyser så har du ju med all säkerhet redan en obalans i din kropp och det är just den som man vill komma tillrätta med. Kanske är du vegan eller får i dig för mycket eller för lite av något på grund av allergier. Om du trixar och mixar med tillskott själv så är alltså risken stor att ett kosttillskott slår ut det andra. Så är till exempel fallet med magnesium som kan slås ut om du får i dig för mycket mejeriprodukter.

Analysera mera

En håranalys är ett säkert sätt för att komma underfund med brister i din kropp. Nästan alla lider vi av brister på ett eller annat sätt, många gravida kvinnor får exempelvis järnbrist. Med angivna kosttillskott som ska tas i en vis dos i ett visst antal månader eller veckor, kommer du i perfekt balans igen.