Många trender inom matlagning, hälsa och kost är ofta som starkast i storstaden. När det kommer en ny diet sprids liksom medvetenheten radiellt från Stockholm, lilla Göteborg och Malmö via bloggar, reklambyråer och kommers. När det kommer till GI, kolhydrater och hälsosamt leverne är det klart att trenderna sitter starkast i städerna.

Men det behöver inte betyda att man på landsbygden är seg eller kanske fet. Bara för att man inte hetsar med surdegsbröd och GI mat hem till brevlådan. Det kan vara både lätt och svårt att leva ett hälsosamt liv i en storstad. Fördelarna är väl att det finns många gym och att de flesta restauranger och butiker är trendkänsliga och medvetna om ”rätt och fel” kolhydrater. Nackdelen är all stress det bidrar till, när man vet hur man ”borde” leva men kanske inte alltid har tid eller lust att göra.

Då kan det vara lättare att bo på landet. För en stadsmänniska som kan och vill leva nyttigare är det lätt att ringa bolaget Flyttfirma Göteborg eller Flytthjälp Stockholm och dra ut på landsbygden. Där kan man i lugn och ro hitta sin egen nyttiga livsstil och gå ut och jogga i naturen istället för på ett rullband.

I den här filmen byter en stadsmänniska plats med en som bor på landet. Det visar sig vara nyttigt för båda.