Superfood är mat fullproppad med nyttigheter som är bra för din hälsa. För att få bäst effekt av supermaten ska du kombinera den med andra livsmedel. För en riktigt hälsosam livsstil ska du äta ren mat fri från tillsatser.

Superfood är kort sagt mat som är bra för din hälsa. Det är mat som kommer från naturen, till exempel bär, svamp, frukt och örter. Denna typ av mat innehåller inga tillsatser och är inte processad på något sätt. Maten har höga näringsvärden och innehåller mängder med naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det är på grund av det som maten kallas för superfood. Hos https://www.dcg.se/produkt-kategori/superfood/ hittar du superfood som är hälsofrämjande och perfekt att använda för att lyfta din vardagsmat.

Det är lätt att äta hälsosam mat

Att äta hälsosam mat är inte alls svårt utan det är faktiskt ganska enkelt. Ett bra riktmärke att ha är att välja råvaror som är rena, det vill säga att de inte har processats eller är en produkt från livsmedelsindustrin. När du väljer ett livsmedel ska det vara en kort innehållsförteckning.

”För det är i sin rena form råvarorna innehåller mest näring.”
(Aftonbladet 14 oktober 2020)

Kombinera superfood med andra livsmedel

Superfood är ofta växtbaserad men det finns fisk och mejeriprodukter också. Superfood är ingen egen matgrupp så det finns egentligen inga kriterier som bestämmer vad som är superfood eller inte. Att äta denna typ av livsmedel är väldigt bra men för att få en hälsosam livsstil och kost ska du kombinera superfood med andra livsmedel för en bra balans. Superfood sägs vara bra för att motverka olika sjukdomar och stärka immunförsvaret.