Kosttillskott äts mer än någonsin förr och försäljningen har bara ökat de senaste åren. Det finns mängder av olika tillskott som kan användas för olika ändamål, och vissa är bättre än andra.

vitaminer-kosttilskott

I Expressen kan man läsa att försäljningen av kosttillskott, speciellt på nätet, ökar. Sedan år 2010 har försäljningen gått upp väldigt mycket och under 2015 ökade försäljningen med hela sex procent. Framförallt är det kosttillskott inom träningssektionen som ökar och detta beror mycket på den träningstrend som råder. Men att kosttillskotten i allmänhet säljs mer nu än förr, beror på att de flesta vill ta chansen att må så bra de bara kan, vilket många tror att de kan göra genom att äta kosttillskott.

Vitaminer och proteiner

Om man tittar på de kosttillskott som är allra populärast finns det ett antal. Exempelvis är det enormt många som dricker proteinshakes för att få i sig extra protein vid träning. Men sen är det även många som tar tillskott i form av olika vitaminer. Det kanske mest populära tillskottet när det kommer till vitaminer och mineraler är Vitaepro. Läs mer om Vitaepro på deras hemsida om du vill få reda på hur exakt dessa kosttillskott kan hjälpa dig.

Många bra tillskott

Men samtidigt som försäljningen ökar, så är en hel del experter och andra kritiska till om kosttillskotten verkligen tillför något. På sverigesradio.se kan man läsa att det faktiskt finns många tillskott som är bra, enligt näringsfysiologer. Exempelvis kan man ta koffein som tillskott om man vill få bättre uthållighet. Man kan även ta kreatin för att kunna träna hårdare och proteintillskott om man inte får i sig tillräckligt med protein genom maten.