I dagens medvetna samhälle så finns det en hel del olika dieter och bantingsmetoder att följa. Men bland alla dessa så finns det i princip två stycken som verkar vara allra mest populära, nämligen GI-metoden och lågkalorimetoden. Två bantningsmetoder som de flesta nog hört talas om och vi ska nu gå till botten med vilken som fungerar allra bäst.

Låt oss börja med den klassiska och kanske enklaste metoden av dem alla, lågkalorimetoden. Denna går helt enkelt ut på att äta så lite kalorier så möjligt och undvika allt fett. Dieten går ut på en balans mellan kolhydrater, protein och fett.

Sedan så kommer vi till GI-metoden som i princip går ut på att minska intaget kolhydrater och istället äta mer protein och fett. I många fall så utesluter man helt alla kolhydrater, och äter mest fett och protein för att hålla sig mätt.

Så vilken av dessa metoder är egentligen bäst? Efter mycket undersökningar och forskning så kan man nog inte svara på den frågan konkret. Båda metoder fungerar på sitt sätt och allting beror på gener och hur just din kropp fungerar. Man kan alltså inte säga att en metod är överlägsen dem alla, utan man får helt enkelt prova sig fram och se vad din kropp reagerar bäst på. När fet kommer till mat och träning så är inget svart eller vitt.