Får du i dig rätt vitaminer och mineraler? Efter en viss ålder är det inte längre lika lätt för kroppen att ta upp näringen som finns i maten vi äter och därför kan det vara extra viktigt att även äta kosttillskott tillsammans med sin vanliga kosthållning för att hålla kroppen i balans.

Hos vitaelabkosttillskott.se finns en rad olika kosttillskott att beställa hem, men vilka är det just du ska välja? Det beror faktiskt på hur gammal du är, tro det eller ej. Ju äldre vi blir desto sämre blir kroppens förmåga att ta upp de mineraler och vitaminer som finns i maten vi äter och när man når en viss ålder kan det därför vara bra att börja ta kosttillskott för att säkerställa så man får i sig rätt saker. Något som bland annat Livsmedelsverket skriver är just hur vi behöver vitaminer för att må bra, men att vi bara behöver dessa i små doser. Så när vi blir äldre är det extra viktigt att verkligen säkerställa så vi får i oss rätt.

Kosttillskott du kan behöva när du är över 40 år

En viss ålder kan betyda vad som helst, men för många är det just när man börjar närma sig 40-strecket som ålderns effekt kan börja kännas av i kroppen. Så vad ska man tänka på att få i sig när man är över 40 då? Det är något som Expressen skriver om och där har man listat just vad kroppen råda brist på. Du förlorar allt mer B12, Magnesium, Omega-3, Omega-7, Antioxidanter, Probiotika, Selen och Q10. Så därför bör du välja ett tillskott som innehåller dessa.

Tillskotten du behöver efter 60 år

Förutom vitaminerna som du saknar i 40-årsåldern är det fler saker du behöver få i dig när du närmar dig 60 år. Till exempel blir det allt viktigare att faktiskt tänka mer holistiskt rörande kostens helhet. Det är viktigt att du ser till att faktiskt äta varierat och rätt mängd mat för att kroppen ska orka med. Undvik att äta ensidigt och tänk extra på att få i dig B9, D Vitamin, Protein och Kalcium. Bra att tänka på är även något som MåBra skriver om och det är att tugga din mat ordentligt – det hjälper kroppen att ta upp ämnena du behöver som redan finns i maten.