Äntligen har vi hittat hem till en matkasse som medvetet tar strid både mot tillsatser, svinn och oekologisk odling. Allt i samma kasse! Deras färdiga recept gör det enkelt att följa vardagen och helt plötsligt känns det som världens enklaste att tänka medvetet kring mat. Vi har testat matkassen som är lite utöver det vanliga, och måste säga att vi är mäkta imponerade.

Försöker du också utmana dig själv i att köpa mer säsongsbaserat, slänga mindre och få i dig färre tillsatser? Du är inte ensam. Och visst kan det behövas några stöttande ord för den medvetna konsumenten, eftersom vi alla vet att den här utmaningen är tidsödande och inte alltid särskilt lätt. Men nu finns det en lifehack, i och för sig långt ifrån ny på marknaden, och det är Middagsfrid alla olika matkassar: https://www.middagsfrid.se/matkassarna/ som vi kan rekommendera.

Nördigare matkasse för vardagsproffsen

Det är bland annat Livsmedelsverket tillsammans med Naturvårdsverket som har satt upp som mål att svenskarna ska halvera sitt matsvinn till 2030. En ambitiös utmaning som tar klimatet på allvar och som handlar mycket om att ändra vårt konsumtionsbeteende. Att handla medvetet i matbutikerna idag är tyvärr otacksamt. Det finns inga smarta system annat än någon ”nedsatt pris – kort datum”-låda. Att minska sitt svinn i hushållet handlar mycket om att planera sina måltider rätt – och det kräver också sin tid. Det är därför färdigplanerade matkassar är ett så tacksamt hjälpmedel.

En vanlig myt är att vegetarianer bara äter grytor och tråkig mat utan protein. Den här smarta kassen krossar den myten hårt. Här varieras maten ständigt och det är alltid lika spännande att se vad de har inspirerats fram till för recept för veckan! Att äta mer vegetariskt är gott, nyttigt – och tänk att du också sparar pengar på det minskade svinnet.

Här kan du se hur det går till när Middagsfrid planerar sina kassar: