Att ta hand om sig själv och sin hälsa är den allra viktigaste uppgiften vi har här i livet, för om vi inte mår bra, vad är då egentligen värt något? Dessvärre är munnen och tänderna något som vissa bortprioriterar ibland, något som är helt fel, för mycket av ens hälsa sitter faktiskt i just munnen!

Att vi tar hand om oss själva är otroligt viktigt, det vet vi nog alla om, även om vissa tycks glömma bort det då och då och istället förbise det. Något som man aldrig ska göra! Och viktigt att inte glömma bort är också munnen, utan att ha kontinuerlig kontakt med Distrikts tandvården och gå på alla besök man blir kallad till. Det är nämligen hos tandläkaren man verkligen kan ta tag i problem man har i munnen och upptäcka dem i tid, så att man kan ta tag i dem. För tänderna är något av det viktigaste vi har, såhär skriver man om det på dn.se:

Tänderna har vi inte bara att tugga med. Nej, tänder kan ses som ett slags människans morrhår, ett mycket känsligt sinnesorgan som förmedlar mängder av signaler till hjärnan. Att tappa tänder innebär att hjärnan berövas sinnesintryck, vilket på sikt kan leda till demens, tror forskarna. (Läs resten av artikeln här).

Det är dock inte bara hos tandläkaren som man tar hand om sina tänder, det är något som man bör göra varje dag! Genom att borsta tänderna noga, använda tandtråd och skölja med munskölj så får man allt som oftast en väldigt bra munhälsa, på ett förhållandevis enkelt vis.

tänder leende