Ingen kan nog ha undgått vilka framsteg alla dessa lågkolhydratsdieter har haft de senaste åren. Det är med en stark frammarsch som dessa metoder tar över allt mer, och de flesta av Sveriges befolkning tänker nu för tiden på vilka kolhydrater de sätter i sig.

För det är ju just kolhydraterna som har kommit att bli boven i dramat vad gäller övervikt och bantning. Till skillnad från bara några år sedan då hela världen hade fettfobi och vägrade sätt i sig för mycket fett och protein. Nu vet vi dock bättre tack vare forskning och egna erfarenheter.  Vi blir inte tjocka av att äta mycket fett och kött, tvärtom så är det på detta sätt man lättast går ner i vikt får kroppen att må bättre generellt.

Kolhydraterna och sockret är nämligen det som lagras i kroppen och som sedan förvandlas till fett som gör att man går upp i vikt.  Fettet är snarare det ämne som vår våra kroppar att förbränna mer av det vi äter och håller oss mätta hela dagen lång.  En alltså stor skillnad från andra metoder, där man i princip alltid fick gå runt och vara hungrig. Men med en mathållning som innehåller lite eller inga kolhydrater, slipper man vara hungrig utan istället är man mätt, go och glad 24 timmar om dygnet. En metod som nog få av oss alltså skulle säga nej till.

Så bli inte en av alla skeptiker där ute, utan prova först innan du själv yttrar dig om vad du tycker om denna metod.  Jag lovar att du kommer att se resultat och må bättreefter bara 2 veckors tid.