Oavsett vart man personligen har ställt sig i frågan kring att äta kolhydrater eller inte, är träning och motion precis lika viktig som kosten. Dessutom kan man med regelbunden motion och träning lättare än annars unna sig lite extra lyx när det gäller det man stoppar i sig. Är man en av dem som länge har funderat på att börja träna men ännu inte kommit igång finns det en del tips på hur man lättare kan börja.

I starten är det viktigt med träning i din egen takt. Ett alternativ, om man inte känner för att börja träna på gym direkt, är att träna själv i hemmet. Det finns nämligen möjligheter till att träna efter olika träningsvideor antingen på TV:n eller på datorn. På så sätt får man övningar att göra, precis som på ett riktigt träningspass, med fördelen att man själv kan bestämma tidpunkterna för träningen. Tränar man hemma kan man göra det som man tycker om samtidigt som man har förmånen att helt bestämma sin egen musik.

Även den lilla motionen kan göra skillnad i början, och vardagsmotionen är så pass viktig att den inte förtjänar att glömmas bort. Det kan handla om att istället för att sitta still hela lunchen ta med sig matlåda och passa på att ta en promenad. Är det fint väder kanske man kan sitta ute tillsammans med några kollegor och äta sin mat på en fin plats som man hittar längst med vägen.