Hälsotrenden kring vad vi stoppar i oss blir bara mer och mer. Det kommer hela tiden nya rön kommer från höger och vänster om vad man bör äta och stoppa i sig, men faktum är att det som blir mer och mer klart är att det är ganska individuellt vad gäller vad vi mår bra av att äta. Idag är det mycket poppis med både nyttig kost och olika typer av kosttillskott.

Att äta tillskott till kosten funkar riktigt bra för vissa, många vittnar om att de känner sig piggare och mår bättre i kroppen. Men vad som är bra för oss är såklart individuellt, det gäller att testa sig fram för att hitta sin grej. Ett typ av tillskott är VitaePro Plus finns på vitaepro.com, kanske funkar det för dig?

D-vitamin kan komma att tillsättas i kost

I en artikel från Expressen Hälsoliv kan man läsa om att Livsmedelsverket vill ha mer D-vitamin i maten, de vill alltså att detta ska tillsättas i endel kost. De anser att svenskarna får i sig för lite av solvitaminet. Men åsikterna kring detta skiljer sig åt, och vissa anser att det inte alls är speciellt nyttigt att få i sig mycket D-vitamin. Kanske kan det komma fler diskussioner om tillskott i maten för at svenskarna ska få i oss alla mineraler och vitaminer som behöver, utan att äta speciellt mångsidigt, vem vet?

Nyttiga mattrender just nu

Hur ser det ut med mattrenderna då, om man ska se till at äta nyttigt och mångsidigt utan att kanske behöva stoppa i sig en massa extra tillskott. Det är supertrendigt med nyttig mat, och i en artikel från MåBra skriver man om att bland annat hälsovatten, kokosnötter, lila råvaror av olika, biprodukter, alltså produkter som blir över vid tillverkning av andra varor, pasta som är gjort på bönor, ärtor o mm, japansk mat som innehåller mycket fibrer. I Bättre Hälsa skriver man också om mattrender på tallriken, och där lyfter man bland annat fram rätter som ramen, poke bowls, råvaror som bajsväxter, grillade grönsaker och syrad mat av olika slag, såsom kimchi.